Preventief Medisch Onderzoek (PMO)

De gezondheid is voor de meeste mensen waarschijnlijk het belangrijkste in het leven. Een goede gezondheid en een goede conditie zijn een zeer waardevol bezit. Ons dagelijks leven en werk lijken alsmaar drukker te worden en stellen hierdoor steeds hogere eisen aan onze lichamelijke en geestelijke belastbaarheid. Een bezoek aan de arts vindt dan relatief laat plaats en soms is er al sprake van ziekteverzuim. Dit had mogelijk voorkomen kunnen worden.

Tal van persoonlijke en omgevingsfactoren zijn van invloed op onze gezondheid en kunnen deze bevorderen of bedreigen. Een aantal factoren zijn niet of nauwelijks te beïnvloeden zoals bijvoorbeeld erfelijkheid. Andere factoren zijn wel geheel of gedeeltelijk te beïnvloeden, denk daarbij onder andere aan werkomstandigheden en leefwijze.

Het voorkomen van ziekte, uitval in het werk en eventuele arbeidsongeschiktheid is uiteraard ook zeer belangrijk voor u als werkgever. Een goede gezondheid van alle werknemers heeft een positief effect op de motivatie, de werksfeer en de werkprestaties.

Een PMO is een preventief medisch onderzoek, bedoeld voor een werknemer om inzicht te krijgen in de eigen gezondheid en vitaliteit.

Op basis van specifieke risico’s in het werk kan de PMO op maat gemaakt worden.

INTERVENTIE AANVRAGEN