Online mediation

Mediation is het gezamenlijk oplossen van een conflict met de hulp van een neutrale conflictbemiddelaar: de mediator. Vrijwel elk geschil heeft een uitkomst die voor de betrokken partijen aanvaardbaar is. De mediator neemt geen standpunt in, maar brengt de communicatie weer op gang en helpt de partijen om hun eigen oplossing te vinden.

Wij beschikken over mediators die zijn getraind op het gebied van online mediation. Door de mediation online aan te gaan via video, kunnen we de mediation aangaan zonder dat iedereen fysiek aanwezig hoeft te zijn. Doel van deze methode is realistische onderhandelingen tussen de deelnemers te bevorderen.

De structuur van een online mediation is goed vergelijkbaar met die van een face-to face mediation, maar dan online. De backoffice ondersteunt het proces en zorgt indien nodig voor de technische ondersteuning en uitleg over het gebruik van een online platform (denk aan Skype, Zoom of Microsoft Teams). 


Het voorgesprek vindt individueel plaats en is een goede manier voor partijen om zich comfortabel te laten voelen met online mediation. Buiten de conflict inhoudelijke zaken zal de mediator vragen beantwoorden die specifiek over online mediation gaan.

Bij online mediation wordt de te kiezen logistiek steeds afgestemd met de klanten en op de klantbehoeften.INTERVENTIE AANVRAGEN